Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Nová Ducati Multistrada V2

Ducati a redakce MotoRoute, 30.9.2021

Ducati představila novou dvouválcovou Multistradu, což znamená, že ani po zavedení modelu Multistrada V4 éra dvouválců nekončí.

Nový model bude u prodejců Ducati k dispozici od listopadu 2021 (také ve verzi 35 kW pro držitele licence A2).

V rámci projektu Multistrada V2 společnost z Borgo Panigale pracovala na dalším vývoji dvouválců rodiny Ducati a vytvořila motorku ještě univerzálnější, pohodlnější, zábavnější a dostupnější. Nová Multistrada V2 je technologicky vyspělý motocykl s velice komplexním elektronickým paketem a představuje dokonalou bránu do světa cestování na Ducati. Během vývoje byl kladen důraz hlavně na ergonomii, snížení hmotnosti a úpravu motoru, spolu s řadou dalších vylepšení.

 

Vylepšení motoru

Pohon obstarává nejnovější verze jednotky Testastretta 11° o objemu 937 ccm s desmodromickým rozvodem. Kapalinou chlazený motor má čtyři ventily na válec a poskytuje výkon 113 koní.

Nové jsou ojnice a osmikotoučová hydraulická spojka, upravena byla i převodovka, která zaručuje větší plynulost a přesnost při řazení (obzvláště ve spojení s rychlořazením u verze S), a také usnadňuje zařazení neutrálu.

Dvouválec nabízí lineární a dobře dávkovatelný zátah a hladký chod i v nízkých otáčkách. Motor má prodloužené intervaly údržby s výměnou oleje každých 15 000 km a kontrolou vůle ventilů každých 30 000 km.

 

Změny na podvozku

Podvozek motocyklu je agilní a intuitivní, s 19 "předním kolem, které zajišťuje hladkou a pohodlnou jízdu, vždy se správnou úrovní reaktivity a přesnosti. Extrémně univerzální motorka je také ideální pro městské použití díky poloaktivnímu odpružení Ducati Skyhook EVO (standardně u verze S), které dokáže absorbovat hrby a nerovnosti a vždy zaručuje ideální nastavení podvozku, což zvyšuje bezpečnost i pohodlí.

 

Lepší ergonomie

Velké změny se udály i na poli ergonomie, aby byla motorka pohodlnější. Výška byla snížena na 830 mm s přepracovaným tvarem sedla, které je nyní užší a kompaktnější mezi nohama jezdce, což vám umožní snadno se dotýkat země chodidly, zaručuje volnost pohybu v podélném směru a umožňuje komukoli najít optimální polohu. Tyto změny navíc zvyšují jistotu při manévrování při nízké rychlosti i s pasažérem a plnými kufry.

Kromě toho je v katalogu Ducati Performance k dispozici nižší sedlo a snížená sada odpružení, umožňující dosáhnout výšky sedla 790 mm.

Jízdní pozice je nyní pohodlnější i díky novým stupačkám převzatým z modelu Multistrada V4, které zvětšením vzdálenosti o 10 mm od sedla zajišťují dost prostoru i pro vyšší jezdce.

 

Nižší hmotnost

Další klíčovou oblastí vylepšení je snížení hmotnosti motocyklu o 5 kg ve srovnání s modelem Multistrada 950. Cca 2 kg byly ušetřeny úpravou motor a spojky, dále byly odlehčeny různé části včetně zpětných zrcátek, přírub předních brzdových kotoučů a ráfků - nová Multistrada V2 má ráfky odvozené od Multistrady V4, které jsou přibližně o 1,7 kg lehčí.

V katalogu Ducati Performance jsou k dispozici také paprsková kola, která byla výrazně odlehčena.

 

Elektronická výbava

Multistrada V2 je standardně vybavena nejmodernějším elektronickým paketem, který nabízí vše, co potřebujete k cestování v pohodlí a bezpečí. Balíček obsahuje ABS Cornering, zaručující vysokou míru bezpečnosti při brzdění i v zatáčkách, Vehicle Hold Control, usnadňující rozjezd na svažujících se silnicích, kontrolu trakce Ducati Traction Control, čtyři jízdní režimy (Sport, Touring, Urban, Enduro) plně konfigurovatelné uživatelem a nový systém Ducati Brake Light, který v případě náhlého brzdění automaticky aktivuje blikání zadního světla.

Ve verzi S doplňuje výbavu elektronické odpružení Skyhook, tempomat, full-LED světlomet s přísvitem do zatáček Ducati Cornering Lights, rychlořazení Ducati Quick Shift Up & Down, Hands Free systém, 5palcová barevná TFT palubní deska s intuitivním rozhraním a podsvícenými ovládacími prvky řídítek.

 

V prodeji už brzy

Ducati Multistrada V2 i V2 S můžete mít v klasické barvě Ducati Red s černými ráfky, verzi S pak také v nové barvě Street Grey s černým rámem a ráfky GP Red.

Multistrada V2 bude v nabídce ve dvou úrovních výbavy. Essential je k dispozici pro Multistrada V2 i V2 S, zatímco výbavu Travel s bočními brašnami, vyhřívanými rukojeťmi a hlavním stojanem lze objednat pouze pro verzi S.

Multistrada V2 bude k dispozici v prodejní síti Ducati od listopadu 2021. Katalog Ducati Performance také obsahuje řadu speciálně navržených doplňků, které vylepšují charakter a vlastnosti modelu Multistrada V2.

Na všechny modely rodiny Multistrada nabízí Ducati exkluzivní záruku „4Ever Multistrada“, platnou po dobu 4 let s neomezeným počtem najetých kilometrů.

Ducati Multistrada V2