Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2023

Redakce MotoRoute, 25. 1. 2023

MotoRoute 1/2023 vychází 1. 2. 2023

Online vydání je už od 25. 1. k dispozici členům MotoRoute klubu

Také se dá zakoupit od 1. 2. na digitania.czMotoRoute klub

Tištěné vydání zakoupíte na stáncích PNS, nebo si ho předplaťte TADY.

 

 

  

 

Z obsahu:

 

Rally Dakar 2023

Zajímavý rozhovor o letošní Rally Dakar s Robertem Blaziusem z týmu Orion - Moto Racing Group.

Rally Dakar 2023

 

Představujeme: Vollgas Moto

Nový servis a další motoslužby v Rumburku.

Vollgas Moto

 

Island na Vespě, 1. část

„...Nedá se nic dělat, jedu směr Mývatn, ubytko mám až někde za ním. Je to asi 160 km, což není daleko. Blbost, je to zkurveně daleko! Fouká silný vítr, jet rychleji než 60 se moc nedá, přestože silnice je víceméně rovná, zatáček málo a asfalt velmi dobrý. Boj s větrem vyčerpává nejen mě, ale i nádrž. Benzín ubývá nějak rychle... Takhle těch 160 km nedojedu!..."

Island na Vespě

 

Enduro výlet do Srbska

„...Po úzké silničce stoupáme, pak prudce sjíždíme. Otevře se nám nečekaný pohled. Před námi zprava doleva je malebná „vysočina“ – rozkvetlé louky, lesy, zvlněná krajina. Když se otočíme, stojí nad námi dlouhá a vysoká bílá hradba vápenců. Kocháme se a fotíme jako blázni. Srbsko se nám předvádí v plné kráse. Po šotolině jedeme dál a narážíme na starý zbořený kostelík..."

Enduro Srbsko

 

Novinky Voge pro rok 2023

Nová značka pokračuje v sycení trhu dalšími motocykly. Vy nás teda zásobujete... :-)

Voge 2023

 

Test: Brixton Cromwell 1200

Vypadá jako britská klasika, ale není. Jak se jezdí na tomto pěkném kousku?

Test Brixton Cromwell 1200

 

S Advíkem až za obzor: Za krásami Katalánska a ještě o kus dál

„...Jeli jsme prozkoumat deltu řeky Ebro, která je nejvodnatější řekou Katalánska. Chtěli jsme splnit misi „Plameňák“ – zahlédnout ve volné přírodě tyto ptáky. Delta je obrovská, má 320 km2. Křižovali jsme ji sem a tam po malých cestičkách mezi rýžovými poli, často stavěli a obdivovali velké množství ptactva, které doma vídáme jen v ZOO, jen ti plameňáci nějak nebyli k nalezení. Nakonec se na nás usmálo štěstí a k mé velké radosti jsme je na jednom jezeru zahlédli..."

Katalánsko na motorce

 

S kšandami na Vysočinu

„...Ta pestrost vysočinské krajiny je neuvěřitelná. Nikde nic rovného. Aleje všeho druhu, každá zatáčka jiná. Každý horizont překvapil. Díky domácím motovýletníkům jsme si kraje užívali naplno. Je to tu snad jedna velká voliéra čápů a káňat, nebo arboretum jinde vzácných stromů. Vodní prvky přírodní, umělé a protipovodňové jsme přestali počítat. Města jsme lízali co nejméně..."

Vysočina na motorce

 

Do Hanoje na pivo, 3. část

Rozhovor o závěrečné části cesty Tomáše Slavíčka do Vietnamu.

Vietnam na moto

 

Technické památky

Vodní pila Peníkov a expozice voroplavby Purkarec

 

Impregnace textilního motooblečení

Pár dobrých tipů.

 

Rozhovor u Santy o jeho vánoční vyjížďce

Rozhovor o vánoční motoakci v Kolíně.

 

Sicílie, 3. část

„...I taková cesta po dálnici může přinést řadu překvapivých okamžiků. To, že dálnice po položení nového tepichu nemá ještě namalované pruhy, Siciliánům vůbec nevadí. Ba naopak. Stačí umístit ceduli s malířskou štětkou a vykřičníkem, aby si každej všimnul, že to není domalovaný a jede se dál. Spíš to vypadá, že dálnice bez pruhů má mnoho výhod. Zbytečně nevyvolává v některých řidičích představu o konkrétním počtu jízdních pruhů, nebo o tom, kudy by se měla projíždět zatáčka. Nikoho pak nepřekvapí, že vedle sebe jede právě takový počet vozidel, jaký jejich velikost dovolí..."

Sicílie na motorce

 

Oldtimer Bohemia Rally

Přijeďte se v září podívat na veterány!

 

Euro Trip

„...Vjíždíme do Sirmione a cesta končí u vodního hradu. Dál už pokračuje přes vodu jen dřevěný most do klenuté vstupní brány. A sakra, co teď? Ubytování máme ještě tak kilometr za ním a táhnout tam všechny věci v 35 stupních, ajaj! Jen co mi probleskne myšlenka, jak tam vůbec funguje zásobování, se najednou zjevuje pidi nákláďák. Ochotně ho pouštím před nás a jedeme. Zážitek, kdy jedete s mašinou úzkou uličkou, turisti se vyhýbají tak, že musí zalézt do obchůdků (ještě že máme sluneční clony, protože jsme vyděšení více než oni...), okolo vás se z vody tyčí mohutný gotický hrad, to je vážně něco..."

Moto Euro Trip