Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Jízda na skútru není nebezpečná. Přesto se neobejdete bez řádné výbavy.

Janák Karel, 28.6.2016

Rozhodli jste se, že si pořídíte skútr, ale máte strach z nižší bezpečnosti? Ubezpečujeme vás, že jízda na skútru je mnohem bezpečnější než jízda na kole. Řidiči si na přítomnost skútrů zvykli a berou je jako plnohodnotné účastníky provozu, což se o cyklistech tvrdit nedá. Na druhou stranu můžete svou bezpečnost zvýšit investicí do adekvátní výbavy. Prozradíme vám, bez čeho byste neměli vyjíždět na silnici.

Alfou a omegou výbavy jsou přilba, pevná bunda s chrániči a rukavice. Řidiči skútrů nejčastěji používají otevřené přilby, protože se rychle nasazují a snímají. Bezpečnější variantou jsou integrální přilby s vyklápěcím plexištítem. Rozhodně se vyhněte levným výrobkům, které nesplňují přísné evropské bezpečnostní normy. Návod jak vybrat přilbu na moto si můžete přečíst zde.

Co se týče bundy, vyberte si model z odolného materiálu a s patřičným vyztužením na exponovaných místech. Bunda by měla chránit také páteř – v opačném případě sáhněte po speciálním chrániči páteře.

Podobnými vlastnostmi by měly oplývat i rukavice. Vyberte si takové, které mají na dlaních a prstech ochranné plochy. Současná nabídka oblečení na motocykly je neuvěřitelně pestrá a výrobci nabízí sortiment určený přímo pro řidiče skútrů.

Nemáte-li s jízdou na skútru zkušenosti, raději absolvujte kondiční jízdy v autoškole. Zautomatizujete si některé činnosti a získáte potřebnou „jistotu“. Naučíte se brzdit na různých typech povrchů a osvojíte si určité zásady, které jsou pro bezpečnou jízdu důležité.

Skútr Kentoya Moto FEVER 125 4T

Skútr Kentoya Moto FEVER 125 4T

Podstatný vliv na bezpečnost má i samotný skútr. Proto buďte při výběru obezřetní a zaměřte se na kvalitní skútry s dobrými jízdními vlastnostmi. Za zmínku stojí například aktuální nabídka značky Kentoya, která je na českém trhu 22 let.

Kentoya si mezi českými skútristy získala dobré renomé, a to nejen díky povedeným skútrům. Značka disponuje největší sítí smluvních prodejců a servisů. Navíc nabízí skútry a elektrická kola i na splátky bez navýšení.

Skútr Kentoya Moto BROADWAY 125 4T

Skútr Kentoya Moto BROADWAY 125 4T